0
0
Fransk kjøttgryte
Oppskrift

Fransk kjøttgryte

Tilberedningstid: 30 minutter tilberedning og 2 timer på ovnen.

Ingredienser

1 PORSJON

stilkselleri (0,25 stk.)

gulrot (0,25 stk.)

små, gule løker (1,25 stk.)

sjampinjong (2,5 stk)

200 g storfekjøtt (ytterlår eller oksekam)

1 ss. maisenna

2 ts. olivenolje

1 ss. tomatpuré

tomater (0,75 stk.)

hvitløk (0,25 fedd)

500 ml matvin (rød)

200 ml vann

2 ts. oksefond

salt, svart pepper

1 timian (klype)

70 g ris (ukokt)

Næring

Næringsverdi per porsjon

Karbohydrater 16 g

Protein 46 g

Fett 15 g

Energi 430 kcal

Fremgangsmåte

  1. Del kjøttet i terninger, ca. 4 x 4 cm store.
  2. Del grønnsakene i like store biter og del sjampinjongene i to.
  3. Begynn med å surre grønnsakene i litt olje i en teflonpanne. Tilsett salt og pepper. Legg dem til siden når de er myke.
  4. Brun deretter kjøttet i olivenolje i teflonpannen. Tilsett salt og pepper. Når kjøttet har fått fin farge, legger du det over i en støpejernsgryte. Fortsett tilberedningen på middels temperatur.
  5. Strø over maisenna og tilsett tomatpuré, tomatterninger og ev. hvitløk. Rør.
  6. Tilsett matvin og oksefond, hell på vann så det dekker kjøttet. La gryten småkoke i 1 time.
  7. Spe med mer vann og la gryten småkoke videre i 30 minutter. Tilsett de surrede grønnsakene og krydre gryten med salt, pepper og timian.
  8. Kok ris i følge anvisningen på pakken.
  9. Fordel ris og kjøttgryte i matbokser og avkjøl. Frys dem.
35 kr