Allergiinformasjon

Vi på Proteinfabrikken jobber hardt og målrettet for at våre produkter skal være tydelig og effektivt merket slik at du som kunde skal kunne velge rett produkt til rett formål.

Matsikkerhet og næringsmidler har vært forsket på i mange år. Sportsernæring, næringskonsentrater og kosttilskudd er ikke unntak.

Noen personer kan ha matvareintoleranse og/eller matvareallergi. Det er forskjell på disse kategoriene men en fellesbetegnelse er at det forekommer en overfølsomhet for et eller flere bestanddeler i et produkt.

Proteinfabrikken håndterer en rekke ingredienser og næringsstoffer. Ved å lese ingrediensinformasjonen på våre produkter vil du raskt se hvilke ingredienser som finnes i dem og derav velge de produktene som passer deg og dine personlige preferanser. Våre ingredienslister skal være oppdatert til enhver tid. Savner du informasjon på våre produkter, vennligst send oss en e-post på: [email protected]

Her er en liste over typiske ingredienser Proteinfabrikken benytter i et eller flere av sine produkter det kan forekomme allergi eller overfølsomhet for. Sjekk ingredienslisten på det produktet du er interessert i mot dine preferanser, om du har overfølsomhet eller allergi for noen av de listede ingrediensene.

  • Melkeprotein varianter
  • Egg Protein varianter
  • Soyaprotein varianter
  • Soya lecithin
  • Gluten
  • Hvete
  • Laktose
  • Nøtter
  • Aspartam (fenylallanin)

Melkeallergi

Melkeallergi blir ofte forvekslet med laktose-inntoleranse, laktose er sukkeret som finnes naturlig i melk. Små barn har som regel en bedre evne til å tolerere og har nok naturlige enzymer i kroppen som kan bryte sukkerkjedene i laktosen og derav utnytte melkesukkeret fult ut som en energikilde. Når vi blir eldre avtar denne evnen til å spalte melkesukkeret og dette gir en rekke ubehagelige opplevelser som oppblåst mage, luftsmerter, lett kvalme og nedsatt energi. De som kutter ut melkeprodukter med laktoseinnhold eller reduserer inntaket får raskt en bedre hverdag. Personer som har laktose-intoleranse kan fortsatt spise melkeprodukter med lavt eller intet innhold av laktose.

Melkeallergi

Dette er en mer alvorlig grad av overfølsomhet, og kan slå ut i kraftige reaksjoner for de som er allergiske. Har du melkeprotein-allergi skal du ikke benytte proteinkilder fra melk. Dette betyr at produkter med innhold av myseprotein, kasein, melkepulver, og/eller en kombinasjon av disse med fellesbetegnelsen melkeprotein må unngås i kostholdet. Ved fremstilling og produksjon av Proteinfabrikkens produkter benyttes det en rekke kjente og mindre kjente normale og spesialingredienser. Ingen av våre eller disse produktene medfører helserisiko, men som en regel vil bruken av et eller flere produkter utover anbefalt bruk ikke tilrådes da det er en fornuftig årsak som ligger til grunn for våre anbefalinger. Dette kan være at kjent bruk av produktet gir forbedret restitusjon, tilfører spesiell kvalitet på næringen og sammensettingen er annerledes sammenlignet med vanlig mat. Produktet inneholder maksimalt anbefalt daglig inntak (ADI) av vitaminer/mineraler, overforbruk kan gi lakserende effekt osv.

Melkeallergi

Proteinfabrikkens produktutvalg er bredt og omhandler en rekke typer produkter og næringsmidler som passer til en lang rekke formål. Som for eksempel om du er i en spesiell fysiologisk tilstand eller at du har økt eller minsket behov for proteiner, karbohydrater, fettstoffer, vitaminer og mineraler kan våre produkter bidra til store forskjeller i ytelse og effekt, og å gi en fordelaktig ernæringsprofil alt etter hvilke mål du har satt deg og hvordan du velger å benytte våre produkter.

Melkeallergi

Det er Mattilsynet som bestemmer hva som er sunt og akseptabelt bruk av ingredienser og råvarer. De samarbeider tett med internasjonale myndigheter og henter faglige råd fra vitenskapskomiteer. Slike komiteer finnes både i Europa og i Norge. De har et ufravikelig prinsipp om uavhengighet, slik at verken næringsorganisasjoner, politikere, pressgrupper eller bedrifter skal kunne overprøve deres konklusjoner.

Proteinfabrikken AS er en del av et forvaltningsledd av næringsmidler. Vi forbeholder oss retten til og er underlagt norsk matlov som forvaltes av Mattilsynet. Det finnes en rekke meninger om feltet sunn og akseptabel mat. Problemstillingene og spørsmål som reises er ofte solid begrunnet og andre har mindre feste i annet enn ønsker om et større utvalg uten hensyn til matsikkerhet. Vi er trygge på at de avgjørelser som blir fattet av Mattilsynet gir oss og våre forbrukere den mattrygghet vi alle har krav på.