Få tips til enkle hverdagsdesserter, helt uten tilsatt sukker - perfekt som en søt avslutning etter middagen eller når søtsuget kommer på kvelden.
Bakt eple
2 porsjoner
2 epler
1 spiseskje Sukrin Gold
1/2 ts kanel
10 stk hakkede mandler
Slik gjør du:
Del opp eplene i båter og fordel disse i en liten ildfast form. Strø over Sukrin Gold, kanel og mandler. Bak eplene i ovn på 200 grader i 15-20 minutter, eller til eplene kjennes møre. Server gjerne med en klatt vaniljekesam til.
Sukkerfri sjokoladeis
Du trenger:
3 eggeplommer
3 ss Sukrin Gold
3 dl fløte
2 ss kakaopulver
Et par dråper Steviosa Vanilje
Slik gjør du:
Pisk sammen eggeplommer og Sukrin Gold. Deretter pisker du sammen fløte, kakaopulver og Steviosa Vanilje i en egen bolle. Smak til med mer eller mindre kakaopulver og vanilje. Rør de to blandingene forsiktig sammen og ha det over i en boks med lokk. Sett på lokket og sett boksen i fryseren, cirka 4 timer. Rør jevnlig, 1-2 ganger i løpet av timen, mens blandingen står kaldt.
TIPS: Server med noen hakkede nøtter som topping for litt ekstra crunch.
Bananmuffins
Til cirka 12-13 muffins
50 gram nøytral olje, for eksempel rapsolje eller solsikkeolje
2 store, godt modne banane
130 g SukrinMelis
1 egg
½ dl melk
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
50 g FiberFin
Slik gjør du:
Pisk sammen SukrinMelis og egg i en bolle. Bland sammen hvetemel, FiberFin, bakepulver og vaniljesukker for seg selv. Mål opp melk og mos bananene med en gaffel. Deretter blander du alle ingrediensene sammen inn i eggeblandingen, litt etter litt. Rør til du har fått en jevn konsistens på røren. Fordel i muffinsformer som står på et stekebrett - bruk gjerne to spiseskjeer som redskap. Muffinsene stekes midt i ovnen på 190 grader i cirka 25 minutter. Følg med på slutten av steketiden. Avkjøl og nyt! (Oppskrift fra FunksjonellMat)