3 dessertoppskrifter uten tilsatt sukker

Få tips til enkle hverdagsdesserter, helt uten tilsatt sukker - perfekt som en søt avslutning etter middagen eller når søtsuget kommer på kvelden.

Bakt eple 

2 porsjoner

2 epler

1 spiseskje Sukrin Gold

1/2 ts kanel

10 stk hakkede mandler


Slik gjør du:

Del opp eplene i båter og fordel disse i en liten ildfast form. Strø over Sukrin Gold, kanel og mandler. Bak eplene i ovn på 200 grader i 15-20 minutter, eller til eplene kjennes møre. Server gjerne med en klatt vaniljekesam til.


Sukkerfri sjokoladeis

Du trenger:

3 eggeplommer

3 ss Sukrin Gold

3 dl fløte

2 ss kakaopulver

Et par dråper Steviosa Vanilje 


Slik gjør du:

Pisk sammen eggeplommer og Sukrin Gold. Deretter pisker du sammen fløte, kakaopulver og Steviosa Vanilje i en egen bolle. Smak til med mer eller mindre kakaopulver og vanilje. Rør de to blandingene forsiktig sammen og ha det over i en boks med lokk. Sett på lokket og sett boksen i fryseren, cirka 4 timer. Rør jevnlig, 1-2 ganger i løpet av timen, mens blandingen står kaldt.


TIPS: Server med noen hakkede nøtter som topping for litt ekstra crunch.


Bananmuffins

Til cirka 12-13 muffins


50 gram nøytral olje, for eksempel rapsolje eller solsikkeolje

2 store, godt modne banane

130 g SukrinMelis

1 egg

½ dl melk

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

3 dl hvetemel

50 g FiberFin


Slik gjør du:

Pisk sammen SukrinMelis og egg i en bolle. Bland sammen hvetemel, FiberFin, bakepulver og vaniljesukker for seg selv. Mål opp melk og mos bananene med en gaffel. Deretter blander du alle ingrediensene sammen inn i eggeblandingen, litt etter litt. Rør til du har fått en jevn konsistens på røren. Fordel i muffinsformer som står på et stekebrett - bruk gjerne to spiseskjeer som redskap. Muffinsene stekes midt i ovnen på 190 grader i cirka 25 minutter. Følg med på slutten av steketiden. Avkjøl og nyt! (Oppskrift fra FunksjonellMat)

Relaterte produkter