3 dessertoppskrifter uten tilsatt sukker

Få tips til enkle hverdagsdesserter, helt uten tilsatt sukker - perfekt som en søt avslutning etter middagen eller når søtsuget kommer på kvelden.

Bakt eple 

2 porsjoner

2 epler

1 spiseskje Sukrin Gold

1/2 ts kanel

10 stk hakkede mandler


Slik gjør du:

Del opp eplene i båter og fordel disse i en liten ildfast form. Strø over Sukrin Gold, kanel og mandler. Bak eplene i ovn på 200 grader i 15-20 minutter, eller til eplene kjennes møre. Server gjerne med en klatt vaniljekesam til.


Sukkerfri sjokoladeis

Du trenger:

3 eggeplommer

3 ss Sukrin Gold

3 dl fløte

2 ss kakaopulver

Et par dråper Steviosa Vanilje 


Slik gjør du:

Pisk sammen eggeplommer og Sukrin Gold. Deretter pisker du sammen fløte, kakaopulver og Steviosa Vanilje i en egen bolle. Smak til med mer eller mindre kakaopulver og vanilje. Rør de to blandingene forsiktig sammen og ha det over i en boks med lokk. Sett på lokket og sett boksen i fryseren, cirka 4 timer. Rør jevnlig, 1-2 ganger i løpet av timen, mens blandingen står kaldt.


TIPS: Server med noen hakkede nøtter som topping for litt ekstra crunch.


Bananmuffins

Til cirka 12-13 muffins


50 gram nøytral olje, for eksempel rapsolje eller solsikkeolje

2 store, godt modne banane

130 g SukrinMelis

1 egg

½ dl melk

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

3 dl hvetemel

50 g FiberFin


Slik gjør du:

Pisk sammen SukrinMelis og egg i en bolle. Bland sammen hvetemel, FiberFin, bakepulver og vaniljesukker for seg selv. Mål opp melk og mos bananene med en gaffel. Deretter blander du alle ingrediensene sammen inn i eggeblandingen, litt etter litt. Rør til du har fått en jevn konsistens på røren. Fordel i muffinsformer som står på et stekebrett - bruk gjerne to spiseskjeer som redskap. Muffinsene stekes midt i ovnen på 190 grader i cirka 25 minutter. Følg med på slutten av steketiden. Avkjøl og nyt! (Oppskrift fra FunksjonellMat)

Relaterte produkter
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
109 kr
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
95 kr
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
129 kr