MCT-olje

MCT er en forkortelse for Medium Chain Triglycerides, og er en samlebetegnelse for en type fettsyrer som er svært lettfordøyelige. Forskning viser at inntak av MCT-oljer ...

MCT er en forkortelse for Medium Chain Triglycerides, og er en samlebetegnelse for en type fettsyrer som er svært lettfordøyelige. Forskning viser at inntak av MCT-oljer fører til økt fettforbrenning, og er du på keto diett er de en god kilde til rask energi.

Les mer

MCT gir deg mer energi

Det er ikke alt fett som legger seg rundt hoftene. MCT fettsyrer består av molekyler som er fysisk mindre enn de flesste andre former for fett. Dette gjør at kroppen lettere kan gjøre nytte av det, og om du vil unngå å spise karbohydrater er MCT olje en rask energikilde som ikke fører til at blodsukkeret stiger. Fordi kroppen lett kan ta disse fettsyrene i bruk, har de også en svak termisk effekt. Dette betyr at du enkelt og greit blir litt varmere, og forhøyet kroppstemperatur gjør at du forbrenner mer kalorier. Mange velger å drikke kaffe med MCT olje før trening. Dette gir en stimulerende effekt, samtidig som du får mer energi til lengre økter.

MCT fra naturlige kilder

MCT-olje er et helt naturlig produkt som stort sett fremstilles fra kokosolje eller palmeolje. Dette er fett som har et smeltepunkt litt over romtemperatur, og selv om MCT selges stort sett i flytende form, kan det også finnes også som pulver. Om du er på en keto diett med et lavkarbo kosthold vil du fokusere på å spise kun proteiner og fett. Om du ikke får i deg nok fett vil kroppen forbrenne proteinene du spiser slik at de ikke kan benyttes som byggestener. Å få i seg nok sunt og lettfordøyelig fett gjør derfor at du ikke bare får mer energi, men også at kroppen klarer å utnytte de andre næringstoffene du har i deg.

Skjul