Vitaminer

Vitaminer er svært viktige næringsstoffer, for kroppen vår som man finner i kostholdet eller gjennom vitamintilskudd. Ta vare på deg selv med et daglig inntak for å oppre...

Vitaminer er svært viktige næringsstoffer, for kroppen vår som man finner i kostholdet eller gjennom vitamintilskudd. Ta vare på deg selv med et daglig inntak for å opprettholde vev, immunforsvaret og stoffskiftefunksjonen.

Les mer

Kroppen trenger en rekke forskjellige stoffer for å fungere optimalt, og det er viktig å få i seg nok vitaminer.Har du en aktiv livsstil kan vi anbefale deg å ta tabletter med vitamintilskudd, slik at du får god effekt av treningen og slipper å mangle viktige stoffer.

Forskjellige typer vitaminer

Vitaminer er en fellesbetegnelse for næringsstoffer som kroppen trenger for å regulere stoffskiftet og sørge for at man fordøyer fett, proteiner og karbohydrater. Siden kroppen ikke selv er i stand til å lage nødvendige vitaminer må de tilføres, enten ved at man spiser vitaminrik mat, eller ved at man tar tilskudd. D-vitamin blir også tatt opp når man soler seg, og mange får derfor et økt vitaminbehov om vinteren. Selv om de forskjellige vitaminene egentlig ikke er kjemisk beslektet, deles de i hovedsak inn i to grupper: Fettløselige vitaminer som K-, A-, E. og D vitamin, og vannløselige, som de forskjellige B-vitaminene og C vitamin. Hos Gymgrossisten finner du vitaminene du trenger for å fungere optimalt året rundt.

Når trenger man tilskudd av vitaminer?

Undersøkelser viser at svært mange har for lave verdier av vitaminer i blodet, og dette kan i verste fall føre til mangelsykdommer. Om du har et vegansk kosthold er det for eksempel viktig at du tar tilskudd av vitamin B12 og vitamin D. Får du ikke i deg nok frukt og grønnsaker er tilskudd av vitamin C viktig for å holde seg sunn og frisk. Flere vitaminer fungerer også som antioksidanter, og forhindrer at cellene i kroppen brytes ned av giftstoffer som sirkulerer i kroppen. Følger du en lavkaloridiett for å gå ned i vekt er det gjerne vanskelig å spise nok næringsrik mat. Tar du multivitamin tabletter daglig sikrer du at du ikke mangler noe.

Skjul
Filtrer utvalg
Gjenopprett alt

Varemerker

Type vitamin

Form

Avbryt
Bruk filter