5 kostholdstips for en sunnere høst

Følg disse 5 rådene for å få et sunt og næringsrikt koshold. Disse tipsene er også fine å følge hvis målet er å stramme opp kroppen litt ved å gå ned noen kilo, eller redusere fettmassen.

1) Øk inntaket av protein

Proteiner er et livsviktig næringsstoff som har flere viktige funksjoner i kroppen, blant annet å bygge og vedlikeholde muskelmasse. I tillegg bidrar proteiner til en mer langvarig og bedre metthetsfølelse, noe som er gunstig når du vil redusere energiinntaket. En annen fordel med proteiner er at dette næringsstoffet har en høyere termisk effekt enn karbohydrater og fett. Termisk effekt er et mål på hvor mye energi som kreves for å fordøye og metabolisere det du spiser. Dette betyr at kroppen bruker litt flere kalorier når du inntar og fordøyer protein sammenlignet med karbohydrater og fett.

2) Spis mer grønnsaker

Det er mange fordeler ved å øke inntaket av grønnsaker! Her får du i deg masse viktige vitaminer og mineraler, samt fiber. Grønnsaker inneholder få kalorier og er derfor noe du kan spise mye av når du ønsker å fylle opp magen, uten at det sprenger kaloribudsjettet.

3) Reduser inntaket av sukkervarer og flytende kalorier

En kakebit her og en sukkerholdig brus der - dette kan fort føre til mange unødvendige ekstrakalorier og mye tilsatt sukker i løpet av en dag. Tøm hjemmet ditt for fristelser hvis du vet du har vanskeligheter med å begrense deg. I hverdagen bør du fokusere på å drikke vann og kalorifrie drikkealternativer, og velg smarte sukkerfrie snacksvalg. 

4) Bruk mindre tallerken og glass

Jo større tallerken og glass vi bruker, jo mer spiser og drikker vi. Det visuelle har mye å si for hvordan hjernen oppfatter porsjonsstørrelse. Å bli bevisst på hva slags servise du bruker er et enkelt verktøy for å kontrollere porsjonene dine og dermed hindre overspising.

5) Ha et lager med basisvarer

Har du gode basisvarer hjemme blir det enklere å lage et godt og sunt måltid når du er sulten. Et godt basislager består av ingredienser som er utgangspunkt i en rekke ulike retter samt at mange av disse ingrediensene har lang holdbarhet. Eksempler på gode basisvarer er egg, frukt og grønt, brød og grove kornvarer, hermetikk, nøtter, melk og meieriprodukter, og rene kjøtt- og fiskefileter i fryseren. Et annet råd er å sette opp en ukentlig middagsplan og handlelister før du går til butikken. 

Rubrik till produktrekommendation
Toppselgere
20%
+ 4 varianter
Toppselgere
20%
+ 4 varianter
239 kr
Laveste pris 299 kr (-20%)
Kjøp
Laveste pris 299 kr (-20%)
Kjøp
+ 4 varianter
839 kr
Kjøp
Kjøp
Kjøp fler, spar mer
168 kr