6 tips for å bli kvitt matsug og overspising

Enhver person som går på diett vil støte på problemer med matsug. Dette kan være cravings på noe sunt som som avokado og makrell i tomat, eller noe usunt som sjokolade og smågodt.Som regel blir disse matsugene forsterket når man er på diett, og det er ikke uvanlig at man opplever et stort sug etter fastfood og mat med høyt sukkerinnhold.

Overspising er også en av de vanligste årsakene til at folk mislykkes med vekttap og ikke når sine mål. Det kan det da være lurt å ha med seg et par tips på veien, slik at prosessen ikke blir unødvendig vanskelig.

Her kommer derfor seks gode tips til hvordan du kan bli kvitt matsug og overspisingen.

1. Planlegg ethvert måltid

Dersom du har muligheten til det, gjør du klokt i å planlegge hvert måltid for de neste dagene, eller tilogmed hele uken.

Ved å planlegge hvert måltid eliminerer du mulighetene for usikkerhet og spontanitet som lett oppstår når man er sulten. Det er enklere å ty til usunne og enkle løsninger når man ikke har planlagt neste måltid.

Man blir da mindre fristet og har mindre sjanser for å oppleve plutselige matsug.

2. Drikk nok vann

Kroppen kan fort forveksle tørste med matsug eller sult.

Et godt tips er derfor å ta seg et glass vann når man føler matsug eller akutt sult. Etter et par minutter vil man føle at disse plutselige innfallene blir borte, fordi kroppen egentlig bare var tørst.

I tillegg kan nok vanntilførsel føre til en sunnere kropp og redusert appetitt, spesielt om man drikker et glass vann rett før et måltid. Dette vil føre til at magen fyller seg opp uten at man spiser for mye, fordi man også fyller den opp med vann.

3. Unngå å bli ekstremt sulten

Sult er den største årsaken til at man opplever matsug.

For å unngå å bli ekstremt sulten, bør man spise regelmessig og alltid ha med seg sunn snacks hvor enn man går.

Ved å være forberedt og unngå lange perioder med sult, kan man unngå at de store matsugene dukker opp i det hele tatt.

4. Spis mer protein

Å spise mer protein kan redusere appetitten, samtidig som man kan unngå overspising.

Det reduserer også matsug og fører til å at du føler deg mett over en lengre periode.

Flere studier har bevist at dette stemmer, blant annet en studie gjort blant overvektige menn som viste at matsuget ble redusert med 60% når de økte proteininntaket med 25% av det totale kaloriinntaket.

5. Ikke dra i butikken når du er sulten

Det verste stedet man kan oppholde seg når man er sulten eller opplever matsug er matbutikken.

For det første har man da full tilgang til all den maten man kan tenke seg. For det andre plasseres som regel den mest usunne maten i høyde med synes, slik at man blir ført mot det man aller helst bør unngå når man forsøker å gå ned i vekt.

Den beste måten å unngå matsug på når du er i butikken og handler er derfor å handle rett etter du har spist. På denne måten unngår man fristelser og holder seg til matvarer som er lave på kalorier.

6. Distanser deg selv fra matsuget

Når man føler matsuget kommer snikende, bør man forsøke å distansere seg fra det.

Dette kan man gjøre ved å for eksempel gå en tur eller ta en dusj for å få tankene over på noe annet. Endring i omgivelser og tankegang kan hjelpe til med å stoppe matsuget.

Noen studier har også vist at tyggegummi kan redusere matsug og appetitt.Vær forberedt

Å være klar over sine matsug og triggere gjør det mye enklere å unngå dem. Samtidig blir det mye enklere å spise sunt og gå ned i vekt.

Det handler altså om å drikke nok vann, spise regelmessig, ikke handle når man er sulten, spise mer protein, planlegge måltid og distansere seg fra matsugene.

Vektnedgang oppnår man gjennom disiplin, planlegging, og å unngå alt som fører en i feil retning.

Relaterte produkter
+ 5 varianter
109 kr
Kjøp
Kjøp
+ 11 varianter
929 kr
Kjøp
Kjøp