Bygg muskler med eggprotein

Visste du at egg er en av de mest næringsrike matvarene vi har

Egg en næringsbombe for deg som trener

Egg inneholder alle næringsstoffene kroppen vår trenger for vekst og vedlikehold med unntak av vitamin C. I tillegg inneholder det proteiner av meget høy kvalitet og er det proteinet som ligner mest på kroppens eget protein, derfor gir egg protein en høy biologisk verdi.

Proteinkvalitet i Egg

Proteinkvalitet er en viktig faktor for at kroppen skal få tilførsel av alle essensielle aminosyrer til å vedlikeholde og reparere kroppen vår. En metode som brukes for å måle proteinkvalitet kalles Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAAS). Denne metoden ser på menneskets behov for essensielle aminosyrer og fordøyelsesevnen. Testproteinet sammenlignes med en referanseverdi og poengsummen regnes ut basert på hvor mye som blir absorbert og hvor mye rester som blir igjen i avføringen. Basert på denne testen ser man at både protein fra egg, myse og kasein protein skårer svært høyt da kroppen klarer å utnytte mye av proteinene i disse kildene.

Egg protein har også lenge blitt sett på som gullstandarden når det kommer til proteinkvalitet for de som er opptatt av trening. Mye av årsaken til dette er at det er lett å konsumere og fordøye, men også fordi det inneholder store mengder av de forgrenede aminosyrene BCAA (leucin, isoleucin og valin) som er viktig for muskelvekst og rask restitusjon. Det faktum at eggehvite er en helt ren proteinkilde uten fett og karbohydrater gjør eggehvite protein til en favoritt på diett.

Eggehvite-en fettfri kilde til høy kvalitets protein

Eggehvite er en populær matkilde å bruke for de som er helsebevisste på grunn av den gode proteinkvalitet, men også fordi det er helt fettfritt. Eggehviter inneholder kun proteiner og er meget brukervennlig når man skal lage mat. Dessuten er eggehviter helt uten fett og karbohydrater. Det gjør det til nærmest den perfekte proteinkilde både som tilskudd og mat. 

Pulver eller flytende Eggeprotein 

Egg finnes både i flytende og i pulverform. Flytende eggehvite er perfekt til å lage en smaksrik omelett, gjerne med grønnsaker. Eggehvite passer også utmerket til matlaging som baking eller til å berike matvarer som har lavt innhold av protein.

Spise egg rått eller varmebehandlet

Mangle lurer på om det er best å innta egg rått eller om det bør varmebehandles. Selv om de legendariske Rocky filmene i sin tid viste at Sylvester Stallone skylte ned rå egg som et ledd av trening og kostholdsopplegget for å komme i form, så er varmebehandlede egg det som gir den beste effekten. Biotilgjengeligheten til proteinene i egg øker ved varmebehandling som koking eller steking, og gjør at kroppen klarer å utnytte seg bedre av disse proteinene til vekst og vedlikehold av ulike type vev i kroppen.

Egg i pulverform med smak brukes som et proteintilskudd, blandes uti en shaker og drikkes. Vi anbefaler en med sjokoladesmak, da det maskerer eggehvite smaken best.

Dette gjør eggehviter til en sikker vinner på veien for å bygge muskler og forbrenne fett og bør inngå i kostholdet til alle som er opptatt av å holde seg i form og bygge en større, sterkere og sunnere kropp.

Relaterte produkter
20%
79 kr
Laveste pris 99 kr (-20%)
Laveste pris 99 kr (-20%)