Collagen kan forbedre hudens helse og utseende

Collagen er en viktig komponent i huden din.

Collagen spiller en rolle i å styrke huden, og det kan være en fordel for elastisitet og fuktighet. Når du eldes, produserer kroppen mindre collagen, noe som fører til tørr hud og dannelse av rynker. (4)

Imidlertid har flere studier vist at collagen peptider eller kosttilskudd som inneholder collagen kan bidra til å bremse aldring av huden din ved å redusere rynker og tørrhet. (5,6,7,8)

I en studie opplevde kvinner som tok et tilskudd som inneholdt 2,5–5 gram collagen i åtte uker, mindre tørr hud og en betydelig økning i hudelastisitet sammenlignet med de som ikke tok tilskuddet. (7)

En annen studie fant at kvinner som drakk en næringsdrikk blandet med et collagentilskudd daglig i 12 uker, opplevde økt hudfuktighet og en betydelig reduksjon i rynkedybde sammenlignet med en kontrollgruppe (6).

De rynkedempende effektene av collagentilskudd er blitt tilskrevet deres evne til å stimulere kroppen din til å produsere collagen på egen hånd. (4,5)

I tillegg kan det å ta collagentilskudd fremme produksjonen av andre proteiner som hjelper med å strukturere huden din, inkludert elastin og fibrillin. (4,5)

Det er også mange anekdotiske påstander om at collagentilskudd er nyttige for å forhindre kviser og andre hudtilstander, men disse støttes ikke av vitenskapelige bevis.

Sammendrag: 

Å ta tilskudd som inneholder collagen kan være nyttig for å bremse aldring av huden din. Imidlertid er det nødvendig med sterkere bevis fra studier som undersøker effekten av collagen på egen hånd.

Relaterte artikler:

Hva er collagen og hva gjør den for kroppen

Collagen kan forbedre hudens helse og utseende

Collagen kan hjelpe med å lindre leddsmerter

Kan collagen forhindre bentap ?

Collagen for å øke muskelmassen

Collagen har potensiale til å fremme hjertehelse

Referanser:

(4) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583892/

(5)https://www.researchgate.net/publication/259628887_Oral_Intake_of_Specific_Bioactive_Collagen_Peptides_Reduces_Skin_Wrinkles_and_Increases_Dermal_Matrix_Synthesis

(6) http://www.jmnn.org/article.asp?issn=2278-1870;year=2015;volume=4;issue=1;spage=47;epage=53;aulast=Borumand

(7) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23949208

(8) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4206255/

Rubrik till produktrekommendation