Hva er EAA Aminosyrer

Hva er EAA

EAA står for essensielle aminosyrer (Essentials amino acids). EAA er aminosyrer som ikke kan syntetiseres av kroppen og trenger å bli konsumert i kosten. EAA kosttilskudd har en rekke ytelses- og helsemessige fordeler. Dette skjer helt uten tilførsel av karbohydrater. Dette gjør EAA til et unikt kosttilskudd for å maksimere bulk perioder, men også for lean mass, og motvirke muskeltap under slankeperioder.

Forskningen* viser at det er viktig og vite at selv om alle de essensielle aminosyrene finnes i et kosttilskudd, er det en spesifikk frekvens, altså det innbyrdes forholdet mellom de essensielle aminosyrene basert på hva forskningen* har avdekket, som gir den omtalte EAA anabole effekten i muskelvekst.


EAA Pre, - intra og Post Workout drikk essensielt for muskelvekst og restitusjon

Siden EAA ikke kan syntetiseres av kroppen, er det derfor viktig at det er rikelig med EAA´s i kostholdet. Relativt små mengder EAA tilskudd har vist seg å øke proteinsyntesen, sammenlignet med høyere mengder av "helprotein". EAA-kosttilskudd kan brukes til å "fylle opp" EAA-innholdet i andre måltider og gjøre hele måltidet mer potent, dette kan du gjøre på egenhånd ved å ta EAA som en treningsdrink eller tatt regelmessig gjennom dagen.


EAA Små mengder stor effekt - 3,5 ganger mer anabolt enn vanlig mat.

Doseringen av EAA i form av drikke er relativt små, kun 6 gram skal til for å øke den anabole faktoren hele 3,5 ganger. Dette gjør EAA med riktig frekvens til kanskje det mest potente anabole naturlige verktøyet idrettsutøvere har tilgjengelig. Uansett hvilken type fysisk aktivitet du utøver, er mager netto muskelmasse viktig for prestasjon.


*Essential amino acids and muscle protein recovery from resistance exercise. Am J Physiol Endocrinol Metab 283: E648–E657, 2002; 10.1152/ajpendo.00466.2001.