Hva er D-Ribose

Hva er D-Ribose

D-Ribose er et karbohydrat satt sammen av 5 karbonmolekyler, denne sammensettingen forekommer naturlig i begrensende mengder i alle levende celler som en del av den naturlige karbohydrat delen i DNA og RNA, livets byggesteiner.


Hva er D-ribose og hva gjør det?

D-Ribose er også definert som karbohydratet (sukkertypen) som starter stoffskifteprosessen for produksjon av ATP energi i kroppen (adenosine triphosphate) ATP er hovedkomponenten av energi som kroppens celler og muskler bruker for å kunne fungere normalt.


Forskning på D-ribose og energirestitusjon hos idrettsutøvere!

Intens trening forårsaker en markant tapping av kroppens energilagre, det kan faktisk ta 3 dager eller mer for kroppen å hente inn energilagrene etter hard trening. Studier nylig foretatt viser at tilskudd av D-ribose påskynder restitusjonen i alle typer skjelett muskler. Dette betyr at du kan trene lengre og bygge muskler raskere få raskere restitusjon ved bruk av D-ribose før og etter treningsøktene.

I tillegg får du mer energi tilgjengelig for å trene hardere.


Forskning på D-ribose og hjerte karsykdommer

De siste 25 årene har vitenskapen påvist at D-ribose påskynder energi restitusjonen i hjertemusklene, etter perioder med begrenset blodtilstrømning. Mange ting kan begrense blodgjennomstrømningen, som for eksempel kron arterie svikt eller hjerteinfarkt. Under slike ekstreme påkjennelser er det fare for alvorlig og permanent risk for at større deler av hjertemuskelen dør, gjennomgående studier og testing på dyr og mennesker demonstrerer klart at tilskudd av D-ribose gjenoppretter den intracellulære energi i hjertemuskulaturen og hjertefunksjonen.

Hvordan kan D-ribose hjelpe de som trener med vekter?

D-ribose er vitenskapelig bevist å hjelpe til med å øke den intracellulære muskelenergien, øke ytelsen og bidra med øket restitusjon. D-ribose er en kraftig cellulær energikilde som forekommer naturlig i små mengder i alle kroppens celler. Det er en effektiv måte å øke energi nivåene før en treningsøkt fordi D-ribose bidrar med øket syntese av ATP I muskel cellene. Dette øker din ytelse, bidrar med raskere restitusjon og bidrar til reparasjon av muskelceller etter hard trening.

D-ribose kombineres med Kreatin for optimal effekt på styrke volum og restitusjon.


Referanser:

1. Gross M. Kormann R, Zollner N. "Ribose Administration during Exercise:..." Klinische Wochenschrift 69: 151-155, 1991.

2. WagnerD, Gresser U, Zollner N. "Effects of Oal Ribose on Muscle Metabolism during Bicycle Ergometer in AMPD-Deficient Patients. Annals of Nutritional Metabolism 35; 297-302, 1991.  

Relaterte produkter
3 FOR 2
249 kr
25%
25%
0 anmeldelser
Proteinfabrikken
395 kr *
528 kr
Kjøp
Kjøp