Hva er trikalsium fosfat?

Hva er trikalsium fosfatKalsium er et essensielt mineral du trenger for mange kroppslige funksjoner og for utvikling og vedlikehold av skjelettet. Det er viktig å ta inn en riktig mengde kalsium regelmessig. Vi får generelt nok kalsium gjennom kostholdet vårt. Imidlertid, hvis du ikke spiser nok kalsiumrike matvarer som meieriprodukter, melk, youghurt og noen grønne planter, kan det hende du ikke får i deg alt kalsium du trenger. Heldigvis finnes det flere typer kalsiumtilskudd, som vanligvis kommer i form av kalsiumsalter. Hvert tilskudd har stort sett den samme effekten på kroppen. Trikalsiumfosfat er et av disse tilskuddene.

Hvorfor fosfat forbindelse

Fordi kalsium bindes lett til andre mineraler, har mange kalsiumtilskudd kalsiumet bundet med forskjellige mineraler og vitaminer. Trikalsiumfosfat er et kosttilskudd der kalsium er bundet til et fosfatmolekyl.

Selv om mangel på fosfor er uvanlig, er fosfor en viktig del av cellemembraner og nukleinsyrer. Det spiller også en viktig rolle i mange biologiske prosesser, inkludert energiproduksjon, cellesignalering og beinmineralisering. Kalsium bindes lett sammen med fosfor.

Studier har vist at kilde som trikalsiumfosfat har noen unike egenskaper når de brukes i selvplasserende bein sement, biologisk nedbrytbar bio-keramikk, og kompositter for bein reparasjon, sammenlignet med andre kalsium salter. Som et kalsiumtilskudd i kostholdet er det ikke mer effektivt - og kan faktisk være mindre effektivt - enn kalsiumcitrat eller kalsiumkarbonat. (Ref: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21712105 ).

Trikalsiumfosfat som et tilsetningsstoff

Foruten medisinske formål, brukes trikalsiumfosfat som et antiklumpemiddel i matproduksjon og kosttilskudd. For det første er det allment tilgjengelig, det er rimelig og det er trygt. Disse egenskapene, kombinert med dens evne til å holde materialer adskilt, har gjort det populært over hele verden. Et eksempel er at når det benyttes i pulverblandinger i veldig små mengder, sørger det for at pulveret ikke klumper seg under lagring.

Er det farlig å innta Trikalsiumfosfat

Flere studier av trikalsiumfosfat har vist at det er trygt for både mennesker og dyr. Disse studiene har konkludert med at kalsiumfosfater kan hjelpe til med regenerering av bein og mineraler. Fremtidige biomedisinske applikasjoner er lovende. (Ref: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC507944/ ).

Som et kosttilskudd er trikalsiumfosfat sammenlignbart med andre kalsiumtilskudd. Trikalsiumfosfat har også funnet sin plass i industrielle og landbruksmessige anvendelser. Med utbredt tilgjengelighet og lave kostnader, vil det sannsynligvis fortsette å brukes til dets nåværende formål i næringsmiddelindustrien og kosttilskuddsproduksjon både alene og som en støtteingrediens for å ta frem kvalitetsmessige produkter.

Rubrik till produktrekommendation
35%
181 kr
Laveste pris 279 kr (-35%)
Laveste pris 279 kr (-35%)
Prisfunn
335 kr
Laveste pris 356 kr
Laveste pris 356 kr
Prisfunn
299 kr
Laveste pris 299 kr
Laveste pris 299 kr