Melguide: produktene som gjør baksten din sunnere

Er du usikker på hva slags meltype du skal velge? Her får du en enkel oversikt! De siste årene har det kommet stadig flere ulike meltyper på markedet som kan gjøre at du får et mer næringsrikt resultat. Mel er en viktig ingrediens når du baker, lager pannekaker og lignende.


Peanøttmel

Peanøttmel er et glutenfritt mel laget av ristede, fettreduserte og finmalte peanøtter. Melet inneholder 50% protein og har et høyt innhold av B- og E-vitaminer, sink og magnesium. Peanøttmel er en smakfull og aromatisk ingrediens i pannekaker, glasurer, smooties, kaker, småkjeks og muffins. Det kan også brukes i supper og sauser, og til panering av kjøtt og fisk - eller du kan lage ditt eget peanøttsmør.

- Laget av ristede, fettredusert og finmalte peanøtter

- Glutenfritt

- Proteinrikt Kokosmel

Kokosmel er laget av økologisk kokos som er tørket, fettredusert og finmalt. Det er et glutenfritt og fiberrikt mel. Du kan erstatte opptil 25 % av hvetemelet i tradisjonelle bakeoppskrifter med kokosmel, og få en god reduksjon av kalorier og karbohydrater. 

- Lite karbohydrater

- Høyt fiberinnhold

- Deilig og rund kokossmak


Mandelmel

Mandelmel kan være et godt alternativ til å erstatte hele eller deler av hvetemel i kaker, bakverk og matlaging. Mandelmel kan erstatte ca 10-20 % av hvetemelet i gjærbakst. Er du på lavkarbodiett passer mandelmel perfekt som ingrediens.

- Glutenfritt

- Allsidig

- Rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter


Sesam-mel

Sesammel har et lavt karbohydratinnhold og et høyt fiberinnhold. Dette gjør den til ettertraktet ingrediens for bakevarer uten gluten, med lite karbohydrater. Den runde og svakt søtlige smaken passer godt til brødbakst, kjeks, kaker, pizza og lignende. Faktisk blir de beste brødene laget med sesammel!

- Høyt proteininnhold

- Rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter

- Mild og nøtteaktig aroma


FiberFin

FiberFin er en helt hvit, glutenfri meltilsetning som inneholder hele 60 % fiber. FiberFin kan brukes i smoothies, vafler, boller, rundstykker, pizza, kaker og lignende for å redusere kalorier og øke fiberinnholdet uten at smaken endres. FiberFin gir stabilt blodsukker og økt metthetsfølelse. 

- Ekstra høyt fiberinnhold

- Glutenfritt

- Godt for fordøyelsen

Relaterte produkter
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
129 kr
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
59 kr
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
129 kr