Personlig trener for økt treningseffekt

Stadig flere velger å skaffe seg en personlig trener. På spørsmål om hvorfor, svarer mange at det er mye lettere å motivere seg til å trene når de må stå til ansvar for noen.

Men det er ikke bare motivasjonen som er grunnen til at stadig flere velger å betale for PT-timer. En personlig trener har kunnskapen som skal til for at du kan oppnå resultater så raskt som mulig. Dessuten viser enkelte studier at treningseffekten øker betraktelig når man trener sammen med noen.

På lik linje med mange andre områder er trening vitenskap. En utdannet personlig trener har fagkunnskapen som skal til, og vet nøyaktig hva du bør gjøre i hvilken rekkefølge og i hvilket tempo for å nå dine treningsmål.

Store forskjeller

Det finnes mange seriøse og dessverre også mange useriøse personlige trenere der ute. Ikke alle har utdanningen og dermed kunnskapen som skal til for å kunne veilede deg på riktig måte. Derfor kan det lønne seg å ta noen forhåndsregler når du skal velge en personlig trener. Som for eksempel å velge en som er tilknyttet en seriøs treningssenterkjede. Du kan også med fordel lese referanser fra andre kunder, og selvfølgelig ta en testtime.

Hvor mye koster en personlig trener?

Selv om prisene kan variere, er det normalt å betale rundt 500-600 kroner per time for en personlig trener. Flere treningssentre tilbyr gratis testtime, og noen har også PT-timer inkludert i medlemsavgiften.

Hvem trenger personlig trener?

Både de som trener regelmessig og kanskje kan mye om trening fra før, og de som er helt i startgropa og nettopp har begynt å trene kan ha stort utbytte av en personlig trener. Selv mange personlige trenere tar PT-timer hos andre.

Hvordan bli personlig trener?

Det finnes mange aktører som tilbyr PT-utdanning, men en god start er å ta kurset på NIH, Norges Idrettshøyskole. Dette er et deltidsstudie som du fint kan kombinere med andre studier eller jobb.

Men utdannelsen alene er ikke nok for å bli en god personlig trener. For å bli det, må du skille deg ut, lære deg mange og varierte øvelser – og ikke minst ha et brennende ønske om å hjelpe andre å nå sine mål.

Relaterte produkter
20%
20%
Proteinfabrikken
985 kr *
1.231 kr
Overvåke
Overvåke
20%
20%
Proteinfabrikken
1.764 kr *
2.205 kr
Kjøp
Kjøp