Slik blir du rå på matprepping

Det er mange fordeler ved å planlegge måltidene dine.Matprepping dreier seg om å planlegge, forberede og tilberede maten du skal spise de neste dagene. Å ha ferdige måltider lett tilgjengelig gjør at du sparer både tid og penger i tillegg til at det blir enklere å ha det kostholdet du ønsker for å nå dine mål. Da har du maten klar når du kommer skrubbsulten hjem fra en hard treningsøkt eller du trenger noe kjapt og enkelt på farten. Ikke minst er matprepping nøkkelen for mange til å blant annet oppnå vektreduksjon og lavere fettprosent.

Her får du 5 tips til hvordan du kan bli en mester på matprepp:

1) Lag en matplan

Finn ut hva slags måltider du skal lage for de neste dagene og planlegg innkjøpene deretter. Lag handleliste før du reiser på matbutikken og hold deg til denne. Det vil være smart å bruke flere av de samme ingrediensene i flere ulike retter for å unngå matsvinn. For eksempel kan kyllingfilet brukes til å lage både kyllingwok, kylling i kokosmelk-gryte, kyllingsalat, kyllingwrap og så videre. Hvis du virkelig ønsker å ha stålkontroll så lager du en måltidsplan både for hovedmåltider og for eventuelle mellommåltider de neste dagene.

2) Sett av faste tidspunkter

Det kan være smart å ha faste dager og tidspunkter for når du skal gjøre hva. Hvilken eller hvilke dager i uken skal du lage ukesmeny og planlegge måltidene, hvilke dager skal du bruke til mathandling, og hvilke dager og tidspunkter skal du lage måltidene? Med faste tidspunkter skaper du lettere rutiner som gjør det enklere å holde på de gode vanene slik at du faktisk får jobben gjort.

3) Ha bra utstyr tilgjengelig

For å ha motivasjon til å faktisk matpreppe hjelper det mye å ha godt og riktig utstyr tilgjengelig. Hvis du følger en kostplan der du er avhengig av å vite mengden av hva du spiser eller må veie ulike ingredienser og råvarer, så vil en god og nøyaktig kjøkkenvekt være viktig. En blender og stavmikser, gode kniver og ulike typer skjærebrett er gode basisverktøy å ha på plass på kjøkkenet. Sørg for å ha nok matbokser og lignende tupperware-beholdere som du kan oppbevare måltidene dine i. Hos Proteinfabrikken finner du "Food Box" - en profesjonell oppbevaringsboks som tåler både mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. En kjølebag og/eller en matbag vil også være gunstig når du skal ta med deg mat på jobb, tur, trening og lignende. Sjekk ut Food Bag hos Proteinfabrikken hvor det følger med 3 stk Food Box, og i tillegg med god plass til kjølelementer og shaker. 

4) Matlagingen i praksis

Når du skal lage flere måltider om gangen så er det smart å planlegge hva du bør gjøre først, skal du bruke stekeovnen og så videre. Finn frem ingredienser og utstyret du skal bruke og start med det som tar lengst tid å tilberede. Det vil naturligvis være lurt å lage måltider der du ikke er avhengig av det samme utstyret for å tilberede maten. Bruk tiden godt slik at du for eksempel kan bake fisk eller kjøtt i stekeovnen samtidig som du koker ris og hakker grønnsaker.

5) Varier med ulike smaker

For at du ikke skal gå matlei eller føle du må spise det samme X antall dager på rad, så er det smart å variere smakene i måltidene dine med krydder, urter, dressinger og sauser. Hos Proteinfabrikken finner du flere produkter som enkelt piffer opp måltidene dine uten at du trenger å bekymre deg for kalorier eller dårlig smak. Prøv for eksempel sauser med smak av Sweet chili, Indian curry, Curry mango og BBQ.

Relaterte produkter
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
79 kr