
Halloweensuppe full av vitaminer
Høsten er sesong for gresskar, men har du egentlig brukt det i matlaging noen gang? Fruktkjøttet passer både i supper, bakst og puddinger, og får en mild, nøtteaktig og søt smak når det varmebehandles. Gresskar er rikt på kostfiber, vitamin A og kalium.
Prøv å lage denne suppen en kald dag nå på senhøsten, så får du nok varmen i deg.
Ingredienser
Til 2 porsjoner trenger du
• Ca. 600 gram gresskar
• 1 rødløk, gul løk eller 2 sjalottløk
• 2 fedd hvitløk
• 1 rød chili
• 3 ss olivenolje
• 1 liter hønse- eller grønnsaksbuljong eller kraft
• 1 ts salt
• ½ ts pepper
• En neve fersk koriander
• ¼ ts krydderblanding (gastromat)
• Saften av en halv sitron
Slik gjør du:
- Skrell gresskaret, ta ut frøene og del opp i biter.
- Finhakk løk, hvitløk og chili.
- Varm opp oljen og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank.
- Tilsett gresskarbitene og la de frese med i et par minutter.
- Hell over buljong og krydder og la det koke i ca. 20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
- Hakk opp og rør inn fersk koriander.
- Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppen til den er glatt (men det gjør ikke noe hvis du vil la den være litt grov med biter i).
- Smak til med sitron, og topp suppen med et dryss tørkete gresskarkjerner.
Relaterte produkter
Kjøp fler, spar mer
Toppselgere