Halloweensuppe full av vitaminer

Høsten er sesong for gresskar, men har du egentlig brukt det i matlaging noen gang? Fruktkjøttet passer både i supper, bakst og puddinger, og får en mild, nøtteaktig og søt smak når det varmebehandles. Gresskar er rikt på kostfiber, vitamin A og kalium.

Prøv å lage denne suppen en kald dag nå på senhøsten, så får du nok varmen i deg.

Ingredienser

Til 2 porsjoner trenger du

• Ca. 600 gram gresskar

• 1 rødløk, gul løk eller 2 sjalottløk

• 2 fedd hvitløk

• 1 rød chili

• 3 ss olivenolje

• 1 liter hønse- eller grønnsaksbuljong eller kraft

• 1 ts salt

• ½ ts pepper

• En neve fersk koriander

• ¼ ts krydderblanding (gastromat)

• Saften av en halv sitron

Slik gjør du:

  1. Skrell gresskaret, ta ut frøene og del opp i biter.
  2. Finhakk løk, hvitløk og chili.
  3. Varm opp oljen og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank.
  4. Tilsett gresskarbitene og la de frese med i et par minutter.
  5. Hell over buljong og krydder og la det koke i ca. 20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
  6. Hakk opp og rør inn fersk koriander.
  7. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppen til den er glatt (men det gjør ikke noe hvis du vil la den være litt grov med biter i).
  8. Smak til med sitron, og topp suppen med et dryss tørkete gresskarkjerner.
Relaterte produkter
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
109 kr