Riktig proteinpulver til ditt behov
Om du ønsker å gå ned i fettmasse, opp i muskelstørrelse eller øke styrken, så er protein det eneste næringsstoffet som faktisk kan gjøre en forskjell. Forskjellige typer proteinpulver har også forskjellig effekt/bruksområde. Et pulver med mye kasein, eller osteprotein, fordøyes sakte og fungerer bra før leggetid for å fylle på eller restituere mens du sover. Myseprotein er lett fordøyelig, har raskere opptak og passer aller best inn i kostholdet på morgenen og rett etter trening.
Styrkeøkning med proteinpulver
Moderne proteinpulver kan lages på mange forskjellige måter. Den vanligste formen er laget av myse, som er et melkeprotein. Proteinpulver kan også lages av eggehviter, og veganske alternativ lages av soyabønner, erter eller hvetegluten. Forskning viser at de som får i seg nok aminosyrer rett etter trening får best effekt av treningen. Animalske proteinkilder (myse, kasein, egg osv) har den mest optimale aminosyreprofilen for muskelbygging og restitusjon, men kan man ikke innta for eksempel melkeprotein, så er vegetabilske kilder et alternativ. Det man da må huske på er å kompensere for den lavere biologiske verdien til vegetabilsk protein, og øke mengdene deretter.