0
0
0
0

Sukkerfri julekake


Denne kaken er et sunnere alternativ til de vanlige julekakene og passer godt til både kaffe og gløgg nå i førjulstiden.

Ingredienser

1 dl Sukrin Gold 

4 egg

3 dl mandelmel eller havremel 

1 dl havregryn

3 dl kefir eller yoghurt naturell

100 gram smør

1 dl dadler skjært i små biter

1 dl tørket aprikos skjært i små biter

1 dl tranebær, rosiner eller korinter

1 dl hakkete nøtter (for eksempel valnøtter, hasselnøtter og mandler)

1 ts malt ingefær

½ ts malt nellik

½ ts malt muskatnøtt

1 ts kanel

1 klype salt

1 ts bakepulver

1 ts natron

Slik gjør du:

  1. Miks egg og Sukrin gold til det er godt blandet sammen.
  2. Rør inn kefir eller yoghurt.
  3. Smelt smør og tilsett i blandingen.
  4. Rør inn litt og litt av krydder, bakepulver, natron, mel og havregryn til det er blandet godt ut i røren.
  5. Tilsett hakket tørket frukt og nøtter og bland det godt inn.
  6. Stekes i en liten brødform eller i en rund kakeform på 180 grader i 40-50 minutter.

 

Oppbevares i kjøleskap eller fryser, og nytes med god samvittighet.

Relaterte produkter
109 kr
Toppselgere
+ 2 varianter
329 kr
Kjøp Kjøp
+ 12 varianter
779 kr
Kjøp Kjøp

Relaterte oppskrifter

Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer