Sommeren er tiden hvor grillen brukes ofte, her har du tips og triks til smaksrike og sunne retter du kan tilberede på grillen denne sommeren.
Sunn grillmat for sommeren
Sommerens BBQ-utvalg. Plukk og miks fra listen under og grill frem sommerkroppen
Protein
Grønnsaker
Må prøves
Dette utstyret trenger du:
Fitnesskokkens notat
Sørg for å ha termometeret lett tilgjengelig når du griller. Dette vil hjelpe deg med å sørge for at kjøttet blir skikkelig grillet uten at du må skjære det opp for å sjekke
Sikker matlaging - Steketemperaturer:
Kyllingfileter: 155°
Svin: 155°
Hel kylling/Stykker med ben: 165°
Lam: 155°
Fiskefilet: 140-145°
Kjøttdeig/Farse: 160°
Grillet tunfiskfilet med maiskolbe, svarte bønner og tomatrelish
For å lage tomatrelishen så varmer du 1 ts olivenolje i en stekepanne. Stek maiskornene fra 4 kolber til de er lysebrune, ca. 2 minutter. Ha i 1 boks svarte bønner og varm opp. Ha i 2 hakkede tomater, salt og pepper, 1 ts finkornet spisskum og ¼ ts cayennepepper. Stekes i 30 sekunder og settes til side.
Strø salt og pepper på tunfisken. Legg fisken på grillen og snu den en gang når den er så godt stekt som ønskelig. Serveres med relishen
Grillet kyllingspyd med spicy peanøttsaus Skjær opp kyllingfileter i 3-4cm store biter. Krydre med salt og pepper. Tre dem på spyd og grill dem i ca 12 minutter Lag sausen av finhakket limeskall og -juice, 1 ss peanøttolje, 1 ss soyasaus, 2 ss finhakket hvitløk, 2 ss hakket fersk koriander, en klype cayennepepper, 2 ss peanøttsmør og 1 hakket løk.
Krydderblanding
1 spiseskje:
- Spisskum
- Paprikakrydder
- Cayennepepper
- Oregano
- Svart pepper
- Salt
Kylling
1 dl Balsamico
2 ss Dijon-sennep
2 hakkede hvitløksfedd
2 ss fersk, hakket rosmarin
Laks
1 dl Risvineddik
Ca 2 dl soyasaus mindre salt
2 ss finmalt fersk ingefær
2 ss brunsukker
1 dl olivenolje
Saften av 1 sitron
1 ss ferskhakket timian
2 hakkede hvitløksfedd
Biff
Saften av 2 lime
2 hakkede hvitløksfedd
2 ss puré av chipotle chili
1 dl hakket koriander