0
0
0
0

Sunn, søt og sukkerfri høstsnacks


Høst er en tid hvor de norske eplene er på sitt beste og det er mange måter å bruke epler på!

Her får du tips til en superenkel oppskrift som passer perfekt til sunnere snacks på mørke høstkvelder, eller som en kjapp hverdagsdessert - nemlig ovnsbakte epler. Disse lager seg selv, og er et supert alternativ til eplekake og lignende søtsaker når du trenger noe som demper søtsuget uten at det blir for mye sukker og kalorier.

Bruk gjerne norske epler om du har dette tilgjengelig, men oppskriften fungerer selvfølgelig helt fint med andre epletyper også.

Ingredienser

Til 2 porsjoner:

2 epler, delt opp i båter

1/2 ts kanel

1 ss sukrin gold

1 ss hakkede nøtter

2 ss mager vaniljekesam

Slik gjør du :

  1. Ha eplebåter i to små ildfaste former, eller fordel de utover et stekebrett hvis du ikke har ildfaste former.
  2. Dryss over kanel og sukrin gold, og bak eplene på cirka 200 grader i 8-10 minutter.
  3. Strø over hakkede nøtter og server epledesserten med mager vaniljekesam.


TIPS: Gjør epledesserten ekstra digg ved å toppe med litt valgfri lavkalori karamell saus.

Relaterte produkter
109 kr
71 kr
75 kr

Relaterte oppskrifter

Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer