Collagen for å øke muskelmassen

Mellom 1–10 % av muskelvevet er sammensatt av collagen. Dette proteinet er nødvendig for å holde musklene sterke og fungere ordentlig. (1)

Studier antyder at collagentilskudd bidrar til å øke muskelmassen hos personer med sarkopeni, tapet av muskelmasse som skjer med alderen er knyttet til collagennivåene. (2)

I en studie tok 27 skrøpelige menn 15 gram collagen mens de deltok i et treningsprogram daglig i 12 uker. Sammenlignet med menn som trente, men ikke tok collagen, fikk de betydelig mer muskelmasse og styrke. (2)

Maksimal oppbygging av muskelmasse krever normalt at alle essensielle aminosyrer er tilgjengelige. En kombinasjon av collagen og essensielle aminosyrer EAA og et helprotein fra hydrolyserte proteinkilder i med collagen antas å gi den beste muskelbygger effekten. (3)

Forskere har antydet at å ta collagen kan fremme syntese av muskelproteiner som kreatin, og kan også stimulere muskelvekst etter trening. (2)

For atleter kan tilskudd av collagen være en fordel for å opprettholde sterke ligamenter og fin hud. Tung belastning fordrer at ligamenter og ledd tåler påkjenningene over tid for å prestere. Fitnessutøvere ønsker også fin hud.

Mer forskning er nødvendig for å undersøke collagens potensiale for å øke muskelmassen.


Sammendrag: Forskning har vist at inntak av collagentilskudd økte muskelvekst og styrke hos personer med aldersrelatert tap av muskelmasse ved trening. Det bør fokuseres på inntak av collagen type 3 og et som også inneholder essensielle aminosyrer EAA.


Relaterte artikler:

Hva er collagen og hva gjør den for kroppen

Collagen kan forbedre hudens helse og utseende

Collagen kan hjelpe med å lindre leddsmerter

Kan collagen forhindre bentap ?

Collagen for å øke muskelmassen

Collagen har potensiale til å fremme hjertehelse


Referanser:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3177172/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594048/

https://www.proteinfabrikken.no/bygge-muskler/malsetninger/advanced-protein-10x20g-200g-blue-raspberry-isolert-marint-protein.html

Relaterte produkter
15%
305 kr
Laveste pris 359 kr (-15%)
Laveste pris 359 kr (-15%)
20%
+ 1 variant
303 kr
Laveste pris 379 kr (-20%)
Kjøp
Laveste pris 379 kr (-20%)
Kjøp
Kjøp fler, spar mer
199 kr