Mattilsynet advarer mot kosttilskudd kjøpt fra utlandet

I en artikkel fra 23. april gjengir Dagbladet funnene fra stikkprøver av forsendelser på kosttilskudd til norske kunder kjøpt i utenlandske nettbutikker. Analyser utført av Statens legemiddelverk viste at i 27 av 70 produkter som ble plukket ut (40%) viste funn av narkotiske stoffer, reseptpliktige legemiddelstoffer, anabole steroider eller svært høyt koffeininnhold. En stor del av det de fant var heller ikke deklarert på pakkene. Mattilsynet anser faren for helseskade som høy og advarer mot dem.

Det som skiller oss som norsk produsent fra en fra utlandet er at vi i Proteinfabrikken følger et strengt norsk regelverk for produksjon og merking. Og vi er underlagt jevnlige kontroller fra Mattilsynet.


Proteinfabrikken setter derfor meget strenge krav til produksjon og kvalitetskontroll av egenproduserte produkter. Vår fabrikk i Norge er ISO 9001 sertifisert og har system for sporbarhet gjennom hele produksjonsprosessen, fra råvare til ferdig produkt. Og de følger forskrifter fra Mattilsynet og Legemiddelverket for produksjon og merking. Våre utenlandske produsenter er sertifiserte i hht standarder for produksjon av næringsmidler og kosttilskudd (BRC, IFS, SGS).


Proteinfabrikken samarbeider med HFL Sports Science/Informed Sport i England for testing av egenproduserte produkter for innhold av ulovlige substanser. I tillegg til at vi gjør det for egen trygghet gjør vi det for å tilfredsstille Olympiatoppen’s strenge kvalitetskrav til sportsernæring. Olympiatoppen har et eget program for kosttilskudd og HFL Sports Science/Informed Sport er det eneste laboratoriet de har godkjent for dette programmet.


Proteinfabrikken ble etablert i 2001 og har fra dag én fokusert på å sikre trygg produksjon og rene produkter for aktive mennesker. Produktutvalget omfatter i hovedsak næringskonsentrater, funksjonell mat og kosttilskudd.


Kilde: Dagbladet.no

Relaterte produkter
Kjøp fler, spar mer
Kjøp fler, spar mer
0 anmeldelser
179 kr
Kjøp fler, spar mer
+ 1 variant
Kjøp fler, spar mer
+ 1 variant
11 anmeldelser
349 kr
Kjøp
Kjøp
Toppselgere
+ 4 varianter
Toppselgere
+ 4 varianter
40 anmeldelser
299 kr
Kjøp
Kjøp