Proteinfabrikken har redusert plastbruken med 15 tonn i året!

De siste tre årene har Proteinfabrikken gjennomført en rekke endringer på sine produkter og i driften for å bli mer miljøvennlige. Gjennom bevisstgjøring og implementering av tiltak på emballering, transport og lager er det oppnådd en betydelig miljøgevinst. Vi har redusert på mengden plast vi bruker, kuttet i utslippet av Co2 og Nox og redusert energiforbruk til oppvarming.

Emballering – fra bøtter til poser

Bransjestandard for vår type produkter har vært bøtter/plastbokser med skrulokk. Bøtter er godt egnet for å ta vare på mat, men ulempen er at de er tykke og krever mye plast. For mange av våre produkter har Proteinfabrikken nå gått over til tynnvalsede poser. Posene er tynnere, krever mindre plast og veier mindre. Med dette grepet har vi redusert mengden plast med 70%. Den nye emballasjen representerer det siste av teknologi for forsegling og barriere mot ytre påvirkning for å bevare produktene trygge og sikre for forbrukerne.

Transport – langt færre lastebiler

Effekten av poser vs plastbokser er betydelig når det gjelder transport fra produsenten av emballasje til produksjonslokalene for kosttilskudd og sportsernæring. Bokser/bøtter tar vesentlig mer plass å transportere enn poser. Der man tidligere fikk plass til 570 bokser per pall får vi nå hele 10 000 poseenheter pr. pall. Dvs at der vi før brukte 16 lastebil kan vi nå bruke én – 1, en reduksjon på over 90%.

Transport fra produksjonslokalene til lageret er også redusert betydelig pga overgangen til poser. Der det før var 120 enheter per pall er det nå plass til 288. Hvilket betyr et transportbehov er redusert med 60%.  

Lager

I samarbeid med vår logistikkpartner E-Link har Proteinfabrikken optimalisert bruken av lagerplass pr. enhet ved å komprimere antall enheter pr. pall. Mindre luft, og mer komprimerte pakkemønster i kombinasjon med redesignet emballasje har gitt stor effekt i form av bedre utnyttelse av lagerarealene. Som igjen betyr reduksjon av energi til oppvarming av lagerareal.

Videreføring av miljøgevinstene

Vi oppfordrer alle våre kunder til å bidra til å være med å redusere miljøavfallet. Vi har besluttet å ta ut målebegeret fra posen og heller tilby den separat i kjøpsprosessen. Dette grepet er ventet å redusere bruken av plast med ett – 1 – tonn per år.

Kunder som trenger målebeger skal naturligvis få det ved å velge den i handlekurven i nettbutikken. Måleskjeene er solide og kan gjenbrukes. Alternativet til vedlagt måleskje er en kjøkkenvekt og en skje fra skuffen. Vi oppgir alltid våre doseringsanbefalinger i gram og med vekt og skje fra skuffen finner du enkelt rett mengde.

15 - 20 tonn plast

Så langt i prosessen representerer omleggingen av produktemballasje og pakkemønster en enorm forskjell. Det dreier seg om over på mellom 15 og 20 tonn plast pr år som er fjernet fra våre produkter. Dette er bra, og vi vil fortsette å se etter løsninger som både er miljøvennlige og som ivaretar mattryggheten.

Relaterte produkter
Toppselgere
+ 4 varianter
359 kr
Kjøp
Kjøp
+ 1 variant
229 kr
Kjøp
Kjøp