Hvordan bli sterkere

Hvordan bli sterkere

Hvis du alltid gjør de samme greiene, så vil du forbli den samme. Altså… hvis du trener likt hele tiden, så vil ikke kroppen din ha en grunn til å endre seg.

Siden du leser denne artikkelen, så går jeg ut ifra at du i hvert fall har et snev av interesse for å bli sterkere.


Det finnes en million råd der ute på styrketrening, men noen titall av disse rådene går igjen. Av disse titalls punktene, så trenger du bare å kunne en håndfull av dem for å lykkes med styrkeøkningen.

  • Begynn lett og øk jevnt og trutt

Du har kanskje hørt den greske myten om Milo fra Croton? Han som løfta opp den kalven hver dag, og bar den på skuldrene. Prinsippet er krystallklart. Hvis du begynner lett, øker litt og litt hver gang, så blir du sterkere. (BroScience oversettelse: Treningsvolum før treningsintensitet)


  • Ikke skulke treninger

Milo løfta den forbaska kalven hver eneste dag – i fire år. Hvis han bare hadde gjort det en gang hvert år, så hadde han ikke greid mer enn de første par årene.

Så ikke hoppe over økter. Møt opp! Følg planen! (BroScience oversettelse: Train, Eat, Sleep – repeat)


  • Hold økningene små/moderate

Så lenge du enten øker i vekten du har løftet x antall repetisjoner, eller antall repetisjoner på en gitt vekt, så blir du sterkere. Tar du for store steg, så risikerer du å stagnere, og å måtte ta steg tilbake og begynne på nytt, med mindre «hopp» i vektene.


  • Hold deg i et kalorioverskudd

Styrke kommer som et resultat av to ting. Vekst i muskelmasse/størrelse og tilpasning av sentralnervesystemet. Muskelvekst kan bare skje om man inntar NOK kalorier, og at nødvendig mengde av disse kaloriene kommer fra protein.

Sentralnervesystemet kan bare hente seg inn igjen om vi får restituert skikkelig. I begge rutene til styrke, så er NOK kalorier nødvendig.


  • Hold deg skadefri

Få ting er så ødeleggende for både fysisk form, fysisk helse, mental helse og styrkenivået som å bli skadet. Derfor må du være veldig vár på signaler fra egen kropp på om du overbelaster eller om du er i god flyt. Du må bry deg ekte om teknikk, belastning og å gjøre ting skikkelig. Ikke la egoet ta overhånd. Følg planen og ikke risikere måneder med trening for en tilfeldig pers i benk. (p.s. Hvis du ikke KAN å bryte håndbak, så skal du ALDRI bryte håndbak uten seriøst god veiledning. Det er utøvere i andre sporter som har mistet flere år med trening og konkurrering pga håndbakbryting i fylla – det er farligere enn fyllekjøring!)

Relaterte produkter
Toppselgere
3 FOR 2
349 kr
Helgetilbud
30%
279 kr
Laveste pris 399 kr (-30%)
Laveste pris 399 kr (-30%)
Toppselgere
3 FOR 2
199 kr