Hvordan gå sunt opp i vekt

Hvordan gå sunt opp i vekt

Ønsker du å bulke opp og få litt muskler, men vet ikke hvor du skal begynne? Vel, frykt ikke, for vi har noen tips og triks som vil hjelpe deg med å øke i muskelmasse samtidig som du blir sterkere.


Først av alt er det viktig å forstå at vektøkning handler om kalorier. For å legge på deg, må du innta flere kalorier enn kroppen din forbrenner. Så, trinn én er å finne ut hvor mange kalorier du trenger å spise hver dag for å gå opp i vekt. Det er noen forskjellige formler du kan bruke for å beregne dette, men en enkel er å multiplisere kroppsvekten din med 33-36. For eksempel, hvis du veier 68kg, må du spise mellom 2250 og 2700 kalorier per dag for å i det hele tatt unngå å gå ned i vekt.

Deretter må du sørge for at du spiser riktig mat. For å gå opp i vekt og bygge muskler, må du innta mye protein, karbohydrater og sunt fett. Protein er spesielt viktig, siden det hjelper kroppen din med å reparere og bygge muskelvev. Gode ​​proteinkilder inkluderer kylling, fisk, egg og meieriprodukter. Du bør også inkludere rikelig med komplekse karbohydrater i kostholdet ditt, som havregryn, søtpoteter og hele korn. Disse vil gi kroppen din energien den trenger for å løfte vekter og bygge muskler. Til slutt, ikke glem å inkludere sunt fett i kostholdet ditt, som avokado, nøtter og olivenolje. Disse vil hjelpe kroppen din med å absorbere de andre næringsstoffene du spiser, og de vil gi deg energien du trenger for å drive deg gjennom treningsøktene.

Når du har fått orden på kostholdet ditt, er det på tide å begynne å løfte vekter. Det er her den virkelige magien skjer, siden vektløfting er det som vil hjelpe deg å få styrke og bygge muskler. Start med et grunnleggende styrketreningsprogram som inkluderer øvelser som knebøy, markløft, benkpress og drag-øvelser/roing. Fokuser på å bruke tunge vekter og gjøre færre repetisjoner, da dette vil hjelpe deg med å bygge styrke og muskler. Vær konsekvent med treningsøktene dine og sørg for å utfordre deg selv ved å gradvis øke enten vekten du løfter eller antall repetisjoner.

 

Til slutt, ikke glem å hvile og restituere. Kroppen din trenger tid til å reparere og gjenoppbygge muskelvevet du bryter ned under treningsøktene. Så sørg for å få nok søvn og gi kroppen din tid til å hvile mellom treningsøktene. Du kan også prøve å bruke kosttilskudd som proteinpulver og kreatin for å hjelpe kroppen din med å restituere seg og bygge muskler.

 

Avslutningsvis, hvis du ønsker å gå opp i vekt og bygge styrke, handler det om kalorier, protein og vektløfting. Følg disse tipsene og du vil være på vei til en sterkere, mer muskuløs kropp!

Relaterte produkter
Toppselgere
20%
+ 1 variant
Toppselgere
20%
+ 1 variant
455 kr
569 kr
Kjøp
Kjøp
15%
662 kr
779 kr
Kjøp
Kjøp
20%
+ 5 varianter
879 kr
1.099 kr
Kjøp
Kjøp