Hvordan gå sunt opp i vekt

Hvordan gå sunt opp i vekt

Ønsker du å bulke opp og få litt muskler, men vet ikke hvor du skal begynne? Vel, frykt ikke, for vi har noen tips og triks som vil hjelpe deg med å øke i muskelmasse samtidig som du blir sterkere.


Først av alt er det viktig å forstå at vektøkning handler om kalorier. For å legge på deg, må du innta flere kalorier enn kroppen din forbrenner. Så, trinn én er å finne ut hvor mange kalorier du trenger å spise hver dag for å gå opp i vekt. Det er noen forskjellige formler du kan bruke for å beregne dette, men en enkel er å multiplisere kroppsvekten din med 33-36. For eksempel, hvis du veier 68kg, må du spise mellom 2250 og 2700 kalorier per dag for å i det hele tatt unngå å gå ned i vekt.

Deretter må du sørge for at du spiser riktig mat. For å gå opp i vekt og bygge muskler, må du innta mye protein, karbohydrater og sunt fett. Protein er spesielt viktig, siden det hjelper kroppen din med å reparere og bygge muskelvev. Gode ​​proteinkilder inkluderer kylling, fisk, egg og meieriprodukter. Du bør også inkludere rikelig med komplekse karbohydrater i kostholdet ditt, som havregryn, søtpoteter og hele korn. Disse vil gi kroppen din energien den trenger for å løfte vekter og bygge muskler. Til slutt, ikke glem å inkludere sunt fett i kostholdet ditt, som avokado, nøtter og olivenolje. Disse vil hjelpe kroppen din med å absorbere de andre næringsstoffene du spiser, og de vil gi deg energien du trenger for å drive deg gjennom treningsøktene.

Når du har fått orden på kostholdet ditt, er det på tide å begynne å løfte vekter. Det er her den virkelige magien skjer, siden vektløfting er det som vil hjelpe deg å få styrke og bygge muskler. Start med et grunnleggende styrketreningsprogram som inkluderer øvelser som knebøy, markløft, benkpress og drag-øvelser/roing. Fokuser på å bruke tunge vekter og gjøre færre repetisjoner, da dette vil hjelpe deg med å bygge styrke og muskler. Vær konsekvent med treningsøktene dine og sørg for å utfordre deg selv ved å gradvis øke enten vekten du løfter eller antall repetisjoner.

 

Til slutt, ikke glem å hvile og restituere. Kroppen din trenger tid til å reparere og gjenoppbygge muskelvevet du bryter ned under treningsøktene. Så sørg for å få nok søvn og gi kroppen din tid til å hvile mellom treningsøktene. Du kan også prøve å bruke kosttilskudd som proteinpulver og kreatin for å hjelpe kroppen din med å restituere seg og bygge muskler.

 

Avslutningsvis, hvis du ønsker å gå opp i vekt og bygge styrke, handler det om kalorier, protein og vektløfting. Følg disse tipsene og du vil være på vei til en sterkere, mer muskuløs kropp!

Relaterte produkter
Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
+ 1 variant
Toppselgere
Kjøp fler, spar mer
+ 1 variant
569 kr
Kjøp
Kjøp
Kjøp fler, spar mer
779 kr
Overvåke
Overvåke
Kjøp fler, spar mer
+ 5 varianter
Kjøp fler, spar mer
+ 5 varianter
1.099 kr
Kjøp
Kjøp